Kommentar: «Hvordan forstå og undersøke populærmusikkens «svarte bokser»?»

Vitenskapelig assistent i STREAM, Håvard Kiberg, skrev i mars en kommentar i Norsk medietidsskrift om hvordan man kan forske på algoritmiske strømmetjenester, gjennom såkalt eksperiementell humaniora. Kiberg skriver om hvordan fenomener som synlighetsregimer, sosial homogenitet, kjønns- eller filterbobler gjør seg gjeldende i algoritmenes utvelgelser og argumenterer for at vi må undersøke disse fenomenene nøyere for å avdekke eller diskutere aspekter som maktforhold, hvilke premisser den algoritmiske musikkulturen setter for mangfold eller hvilke konsekvenser dette kan ha for både artister og publikum.

Kiberg foreslår å adressere slike tema vitenskapelig med metoder som reverse engineering (eller lignende), som kan evne å identifisere hvordan algoritmenes outputs påvirker kulturen, uten nødvendigvis å besitte teknisk kunnskap om hvordan de fungerer.

Les hele kommentaren her: https://doi.org/10.18261/ISSN.0805-9535-2019-01-05

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: